semnificatia cartilor de tarot

e reprezinta cartile
Moartea
moartea.jpgMoartea inseamna despartire, sfarsit, renuntare, dar poate devenii si un inceput nou. Cartea reprezinta sfarsitul natural si faptul ca a sosit momentul sa dam drumul la ceva. In dragste poate insemna sfarsitul unui proces evolutiv. Mai poate avea si o semnificatie dureroasa cum ar fi despartirea de un tovaras de drum.
 
Spanzuratul
spanzuratul.jpgSpanzuratul simbolizeaza un impas sau stagnare, intarziere, o criza. Poate fi vorba si de o boala, sau de un somaj. Nici staruinta, nici agresivitatea actiunilor nu sunt rentabile, unica scapare este intelegerea profunda ca ai gresit drumul. In plan sentimental cartea capata deseori semnificatia ea mai apasatoare, si anume blocarea intr-o situatie neplacuta, sau incercarea zadarnica de a face o relatie sa se bazeze pe incredere.
 
Cumpatarea
cumpatarea.jpgCumpatarea simbolizeaza armonia, echilibrul, pacea sufleteasca. In plan relational prevesteste intalniri amicale si atractii dragastoase. cartea poate insemna legaturi noi care vor aduce fericire.
 
Eremitul
eremitul.jpgEremitul anunta o perioada de reculegere, in care obtinem raspunsuri. Deseori poate insemna perioade de singuratate, meditatii, taceri. In plan personal cartea este ambivalenta, poate simboliza insingurarea in cadrul unei relatii. Ea poate conduce si spre forme mature ale iubirii, la impunerea unor limite care sa creeze posibilitatea unei trairi in doi.
 
Faetonul
faetonul.jpgFaetonul simbolizeaza marele salt spre inainte. este singura carte care indica pornirea la drum cu incredere si bucurie. El reprezinta inceputul unei noi cariere, raspunderi mari si succesul. In plan sentimental inseamna inceputul unei noi legaturi impreuna cu desprinderea de un mediu vechi.
 
Diavolul
diavolul.jpgDiavolul simbolizeaza ca intram in contact cu latura noastra intunecata. Forta morala, convingerile si principiile noastre sunt in pericol daca la o sedinta de tarot ne apare aceasta carte. Rareori poate fi vorba de obsesie, pofta de putere sau de dependenta sufleteasca. In dragoste poate insemna degenerarea nefericita a unei relatii, tentatii, complicatii sufletesti, senzualitate plina de cruzime.
 
Judecata
judecata.jpgJudecata inseamna o faza decisiva, in legatura cu o concediere, incheierea unor examene cu bine, indatoriri sau proiecte deosebite. In relatiile sentimentale nu inseamna intalnire cu persoana visurilor tale, ci schimbarea interioara, sau o intalnire care iti va aduce multe bucurii.
 
Indragostitii
Indragostitii unesc doua teme, o experienta in dragoste, si faptul ca de acest pas este legata si o hotarare necesara. Mai poate semnifica si renuntarea la anumite retineri interioare. In plan sentimental poate insemna marea dragoste , o noua legatura sau fericirea in relatia de cuplu.
 
Stapana
stapana.jpgStapana reprezinta vitalitatea, fertilitatea, cresterea si nasterea noului. In unele cazuri poate insemna inceputul unei noi cariere sau pozitii. In relatiile sentimentale inseamna schimbare, innoire, un spor in sens familial. Mai poate exprima existenta unei faze de dragoste materna sau nasterea unei noi relatii pline de viata.

 
Stapanul
stapanul.jpgStapanul simbolizeaza interesul nostru pentru ordine si transpunerea planurilor, concepte clare, disciplina, staruinta si hotarare. Tot aceasta carte mai reprezinta simtul nostru de ordine, luciditate, disciplina, responsabilitate si mod de actiune pragmatic. In relatiile personale indica o perioada stabila, cu caracter de durata.
 
Nebunul
nebunul.jpgNebunul poate avea o dubla semnificatie: fie o fire nechibzuita, nestatornicie si naivitate, fie perceptie inteleapta, modesta si respectuoasa la care se poate ajunge in urma unor cautari dificile si indelungate. In plan personal Nebunul isi arata mai ales latura vesela. Poate insemna nepasare sau neseriozitate. In relatiile semtimentale poate insemna un nou inceput al unei relatii sau poate prevestii sosirea unui copil.

 
Puterea
puterea.jpgPuterea se aseamana cu Magul, si indica perioada unei forte creatoare, a unei mari motivatii si bucuria succesului. in relatiile personale Puterea simbolizeaza relatii caracterizate de o mare vitalitate, temperament vulcanic si iesiri dramatice.
 
Magul
magul.jpgMagul arata intelepciune, iscusinta, o conceptie de viata activa. In ansamblu cartea indica faptul ca suntem capabili sa ne faurim soarta su raspundere si hotarare. In plan sentimental cartea simbolizeaza capacitatea de seductie, si exprima constiinat unitatii si a fortelor care au rolul determinant intr-o relatie.

 
Roata destinului
roata_destinului.jpgRoata destinului inseamna schimbari, fericire, placere dar si surprindere. Cartea simbolizeaza neputinta si monotonia unei rutine plictisitoare. Aceasta  ne confrunta cu experiente noi, carora trebuie sa le facem fata. In relatiile personale aceasta carte ne arata ca trebuie sa acceptam totul asa cum este, pana se va petrece o schimbare.
 
Marea Preoteasa
marea_preoteasa.jpgMarea Preoteasa constituie cheia spre un adevar misterios. In plan profesional indica rabdare, receptionare si decizii. In dragoste simbolizeaza intelegere, iar pentru celibatari simbolizeaza multumire sau dispozitia de a incepe o noua relatie.
 
Marele Preot
marele_preot.jpgMarele Preot poate arata drumul spre succes. Aceasta face parte din cele trei carti protectoare deoarece poate influenta cursul evenimentelor intr-un mod favorabil. In plan sentimental poate insemna atractie reciproca, dar si dorinta sau intentia unei casatorii.
 
Turnul
turnul.jpgTurnul prevesteste intamplari neasteptate care sunt percepute ca adevarate catastrofe. Mai poate insemna esecul unei tentative. In relatia de cuplu poate insemna prabusire, sau avertizarea in privinta unei relatii care poate deveni o adevarata inchisoare.
 
Dreptatea
dreptatea.jpgDreptatea reprezinta intelegerea, incoruptibilitatea, si faptul ca ti se va face dreptate intr-o anumita situatie. cartea mai poate insemna responsabilitatea privind propriile tale actiuni. In plan sentimental inseamna echilibru, armonie.
 
Steaua
steaua.jpgCartea Stea reprezinta speranta. Aceasta carte este considerata una din cele trei carti protectoare, care prevetesc o reusita. Daca la etalare ti-a iesit steaua inseamna ca toate relatiile tale se gasesc sub semnul unei stele norocoase.
 
Luna
luna.jpgLuna simbolizeaza latura ascunsa a sufletului tau, temerile si nesiguranta ta. Aceasta indica o mare sansa dar si un pericol. In plan sentimental inseamna relatii in care ai de luptat cu gelozia si teama ta de a nu parasit/a.
 
Lumea
Lumea arata finalul fericit al oricarei evolutii. In plan profesional poate insemna ca esti pe calea cea buna. In relatiile personale cartea iti arata ca esti pe punctul de ati gasii jumatatea cu care vei fi toata viata.
 
Soarele
soarele.jpgSoarele exprima caldura si incredere, este simbolul prospetimii si al senzatiei de a fi ca un nou-nascut. Daca la etalare iti va pica aceasta carte inseamna ca te asteapta o perioada insorita, vei scapa de griji. In relatia de cuplu inseamna ingrijire si rasfatare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A.P. Cehov - "Chirurgie"