Marion Cotillard (inspiratii)

Viata si cariera lui Marion Cotillard

1. Marion Cotillard s-a nascut in 30 septembrie 1975 in Paris, Franta, intr-o familie de actori. Ea are doi frati gemeni, mai tineri, Quentin si Guillaume. Marion a inceput sa joace pe scena inca din copilarie, cand aparea in piesele tatalui sau, actor, profesor si fost mim.
2. Dupa aparitiile pe scena teatrelor, Marion a avut roluri minore in seriale de televiziune, ca Highlander, insa cariera sa de actrita a debutat la mijlocul anilor ’90, cu roluri in filme ca: My Sex Life… or How I Got Into an ArgumentTaxiFuriaIn The Highlands – pentru care a fost nominalizata la César Award.
3. Dupa aceste roluri minore, Marion Cotillard a inceput sa urce scara valorilor de la Hollywood. A jucat fabulos in: Love Me If You Dare, Big FishA Very Long Engagement (Cesar Award), InnocenceMary (cu Forest Whitaker si Juliette Binoche), A Good Year (cu Russell Crowe).
4. In anul 2007, a fost aleasa de regizorul Olivier Dahan sa interpreteze rolul celebrei cantarete Edith Piaf, in drama La Vie en Rose, inainte de a o intalni, doar pe baza asemanarii dintre ochii (albastri-violeti) celor doua.
5. In 10 februarie 2008, Marion Cotillard devine prima actrita franceza care a castigat premiul BAFTA pentru cea mai buna interpretare feminina in La Vie en Rose. Ea a fost nominalizata la 25 de premii pentru acest film si a castigat 16 dintre ele, printre care si Globul de Aur si Oscar-ul. Este a doua actrita din lume (dupa Adrien Brody – The Pianist) care a castigat si premiul Cesar si Oscar-ul pentru acelasi rol! 
6. Marion Cotillarad este singura actrita din lume care a castigat un Oscar pentru un rol in franceza, iar la discursul de acceptare a statuetei ea a zis despre Los Angeles: “it is true, there is some angels in this city!”
7. Cariera sa a continuat cu roluri in filme ca: Public Enemies cu Johnny DeppNine cu Danile Day-Lewis, Penelope Cruz si Nicole Kidman, Inception cu Leonardo DiCaprio, Midnight in Paris cu Rachel McAdams si Owen Wilson. In 15 martie 2010, Marion Cotillard a fost numita Cavaler al Ordre des Arts et des Lettres, de catre guvernul Frantei.
8. Marion este un membru activ al Greenpeace, este imaginea Dior si a aparut in numeroase reviste glamour din intreaga lume, inclusiv in Vogue, in 2009. Actrita este fana Radiohead si a echipei de fotbal Leeds United. 9. Marion traieste o poveste de dragoste alaturi de actorul si regizorul francez Guillaume Canet. Cei doi au un stil de viata simplu, sunt vazuti la cafenele modeste din Paris si nu isi discuta relatia cu presa. Pe 20 mai 2011 s-a nascut primul lor copil, Marcel.
10. Pe Marion Cotillard o mai putem vedea in filmele: Contagion, alaturi de Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet si Jude Law – in octombrie 2011 si in The Dark Knight Rises, alaturi de Anne Hathaway, Christian Bale, Morgan Freeman si Gary Oldman – in 2012.






































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A.P. Cehov - "Chirurgie"

semnificatia cartilor de tarot